"Пайнхърст"Основана:Неизвестно
Дейност: Проучване и анализиране на човешкото тяло, климата, материята и енергията.Основната дейност на фирмата е свързана с биологията и генетиката.
Основатели,Директори и Агенти:
Артър Петрели - Основател и Директор
Мори Паркман - Полеви агент
Флинт - Полеви агент
Нокс - Полеви агент
Дафни Милбрук - Полеви Агент
Д-р Ливитц - Изследовател
Мохиндер Суреш - Полеви агент и изследовател
Гейбриъл Грей "Сайлър" - Полеви агент
Хиро Накамура - Полеви агент
История:
Първата поява на "Пайнхърст" е едва в третия сезон в сериата "Ефектът на пеперудата".Действието се развива в бъдещето и там
Андо Машахаши и Клеър Бенет носят брошка с логото на "Пайнхърст".
В Следващият епизод "Аз се превръщам в смъртта", Дафни Милбрук,Нокс и Клеър носят същите брошки на реверите си. Действието също се развива в бъдещето,в този епизод президентът Нейтън Петрели дава интервю с първата дама Трейси Страус пред сградата на "Пайнхърст". В "Ангели и чудовища", Стивън Кенфийлд показва визитна картичка на "Пайнхърст", която вероятно е получил от Дафни,а Дафни вербувала Нокс и Хиро Накамура.
В "Умиращ от светлината", Артър Петрели отнема способностите на Адъм Монро(като напрактика го убива) и на Питър Петрели.Дафни вербува Флинт,като посещава Сайлър и Мохиндер,но те отказват да се присъединят към "Пайнхърст" на този етап.
В "Ще бъдеш като мен", Артър Петрели убива Мори Паркмън,след което Мохиндер се присъединява към "Пайнхърст". Сайлър идва в "Пайнхърст" за да спаси Питър, но Артър подлъгва Сайлър и дори той се пръсединява към фирмата,както и Ел Бишоп.
Бележки:
Ще изникнат скоро и ще допълня
За сега това е от мен