| Telekinesis/Телекинеза | |
|
+15ludite_f_m. LoVe_PeTeR erabeast trevi4ko snubs Claire saver_girl someone kremitoo pipilota93 Sylar v_mars SemperFi HOOB DeathLesS 19 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
DeathLesS Администратор
Брой мнения : 498 Age : 31 Localisation : Русе Registration date : 18.05.2007
| Заглавие: Telekinesis/Телекинеза Вто Юни 12, 2007 9:51 pm | |
| TЕЛЕКИНЕЗА ТЕЛЕКИНЕЗА е способността да местиш предмети с мисълта си . Герои Браян Дейвис -е пръвият герой(хронологично)който демонстрира тази способност Сайлър-придобива телекинетичната способност след като убива Брайън Дейвис Питър Петрели абсорбира спососбността от Сайлър Ограничения Телекинезата изискава голяма концентрация Брайън Дейвис имаше извънредно ограничена способност като телекинетик.Чрез концентрация,той беше способен да премести чаша, бавно по повърхността на маса.Брайън се страхуваше от силата си и никога не опита да я разработи Сайлър е демонстрирал повече способности на напреднал телекинетик от Брайън Вероятно защото Сайлър е развил активно способността си. Той може да приложи достачно сила като телекинетик за да хвърли камион ,за да счупи метал,също така да среже горната част на череп и да използва(незнайно по какъв начин) мозъка. Той може едновремено да контролира и манипулира дузина обекти веднага,както вдигна фрагментите от счупеното стъкло,ориентирани всички от тях се насочиха навън от него ,и се запратиха със смъртоносна сила. Питър Петрели е по-мощен отколкото Брайън ,но не експерт като Сайлър.Той попречи на Клод да го удари с пръчката. Сайлър не използва неговата сила направо срещу Питър ,след като той стана невидим,загатвайки,че целта чрез тази спосоност трябва да бъде видима Примери Брайън премества чаша по повърхността на масата в часовникараската работилница на Гейбриал (Six Months Ago) В апартамента на Чандра, Сайлър мести чаша по бюрото,но изгубва контрол и я разбива случайно в стената. (Six Months Ago) Сайлър отблъсква(хвърля) хора на дълги разтояния,като Одри(One Giant Leap),Клер(Homecoming),г-н и г-жа Бенет(Distractions). Сайлър използва телекинезата,също така за разрязване на горната част на черепа ,като на Джаки (Homecoming),Питър(07%) ,Чарли и т.н Сайлър използва силата за да изтръгва метални врати на шкафчета в училището на Клер,хвърляйки ги по Питър. Но никоя от вратаите не улучва Питър,може би защото той изпозва същата сила ,рефлексно . Сайлър придърпа Идън през бронираното стъкло към неговите ръце Сайлър използва телекинезата за да избяга от Мохиндер,като спира куршума насочен към главата му и се откопчава от стола . Сайлър издига дузина фрагменти от счупено стъкло ориентира ги и ги разпръсква в апартамента на Мохиндер Суреш. Сайлър,телекинетически хвърля бронирано превозно средство превозващо Тед,той разбива вратите с пантите. Във възможното бъдеще,Питър използва силата по няколко начина: Премства напитка по барплод Придърпва стол към него. По-късно той хвърля един от хората на Държавната сигурност ПоколенияВиждаме Питър усвоил телекинезата по-добре. Той хвърля оръжието на един от бандата ,който нападна Кейтлин Премества борнирана кола, вдига и притиска към стената един от крадците, който искаше да вземе парите от обира. Както и вдига Хиро на стената Отваря трезор. Блъска Мат и т.н ЗлодеиСайлър,възръща силите си и придърпва метална кутийка към себе си. Цитати "We've pieced a trail across a dozen states. All people impaled by household objects. Bones broken. All without any traceable sign of physical contact. But only some of them involve any mutilation of the head or neck, so they don't see the connections." Audrey (to Matt) (One Giant Leap) Brian Davis, you think he's ... telekinetic? Moves things with his mind, or are you just gonna toss him aside too?" - Sylar (to Chandra) (Six Months Ago) Белжки Разлика между "telekinesis" и "psychokinesis" пре обикновена употреба не съществува . CREATED BY DEATHLESS
Последната промяна е направена от DeathLesS на Нед Авг 31, 2008 1:11 pm; мнението е било променяно общо 11 пъти | |
|
| |
HOOB
Брой мнения : 25 Registration date : 16.05.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Вто Юни 12, 2007 11:46 pm | |
| Съгласен съм със теб със всичко освен с това,че Сайлър реже главите на хората със тази способност.Аз мисля че това със рязането е съвсем отделна способност и ще ти дам пример когато Хиро и андо бяха в ателието на Аизак и се криеха зад картината Сайлър ги чу и отмести катината със телекинеза.А във последния епизод когато пак беше във ателието той сряза картината със Питър.Сайлър реже със пръст и звука е различен за всяко умение,както когато Питър беше на покрива със Клод и Бенет изтреля електродите аз мисля,че там Питър забави времето като Хиро,звука беше същия. | |
|
| |
DeathLesS Администратор
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Вто Юни 12, 2007 11:53 pm | |
| - HOOB написа:
- Съгласен съм със теб със всичко освен с това,че Сайлър реже главите на хората със тази способност.Аз мисля че това със рязането е съвсем отделна способност и ще ти дам пример когато Хиро и андо бяха в ателието на Аизак и се криеха зад картината Сайлър ги чу и отмести катината със телекинеза.А във последния епизод когато пак беше във ателието той сряза картината със Питър.Сайлър реже със пръст и звука е различен за всяко умение,както когато Питър беше на покрива със Клод и Бенет изтреля електродите аз мисля,че там Питър забави времето като Хиро,звука беше същия.
Възможно е но все още не е доказано за другата способност.Вече в бъдеще може да се разесни това като гледаме 2 сезон.А телекинезата има много начина да се използва и звукът който чуваш зависи от това какъв е предмета подложен на телекинетични спсобности. | |
|
| |
SemperFi
Брой мнения : 141 Age : 32 Localisation : Mendez's Loft Registration date : 09.06.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Чет Юни 14, 2007 6:57 pm | |
| Има 2 способности за времето: 1-вата е тази на Хиро, да контролира времевият континиум 2-рата е забавяне на времето - Пешо Патрели и Сайлър | |
|
| |
Гост Гост
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Нед Юни 17, 2007 4:12 am | |
| За работата браво.Според мен това е най-яката сила от всички.Много ме радва. Способност за забавяне на времето :confused: :scratch: Нещо не се сещам може ли да ми припомните малко. |
|
| |
v_mars
Брой мнения : 16 Registration date : 29.06.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Вто Юли 03, 2007 9:50 pm | |
| В бъдещето Питър май и изключи телевизора без да ползва нещо подобно на дистанционно(и аз искам така,и без тва дистанционното на ТВ-то ми не е в ред) | |
|
| |
Sylar Demon Slayer
Брой мнения : 823 Age : 32 Localisation : Пловдив Registration date : 12.05.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Вто Юли 03, 2007 10:09 pm | |
| Ами предполагам с телекинеза е натиснал бутончето на кутията А Сай и Пит какво забавяне на времето имали? | |
|
| |
pipilota93
Брой мнения : 3 Age : 30 Localisation : Пловдив Registration date : 01.08.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Сря Авг 01, 2007 11:35 am | |
| И аз мисля,че тази способност е супер!Сайлър наистина я е усъвършенствал добре! | |
|
| |
kremitoo
Брой мнения : 122 Age : 33 Localisation : Бургас Registration date : 24.09.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Вто Сеп 25, 2007 5:07 pm | |
| | |
|
| |
DeathLesS Администратор
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Вто Сеп 25, 2007 5:19 pm | |
| Телекинезата съм написал е да движеш предмети с мисълта Това което прави Сай и Пит те ги забавят също така могат и да ги забързват(предметите).Не е забавяне на времето а на самите куршуми и др...,а телекинезата е точно това | |
|
| |
someone Администратор
Брой мнения : 1099 Age : 33 Localisation : Somewhere in the END of the beer Registration date : 24.06.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Сря Сеп 26, 2007 2:23 pm | |
| Абе кай му bulet time и готово. Пък и винаги като спират куршуми и другите се спират, но това май е по скоро от страх... не знам как да е. Як скил. | |
|
| |
saver_girl
Брой мнения : 205 Age : 31 Registration date : 02.08.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Сря Сеп 26, 2007 4:03 pm | |
| О мн яка способност!!! Оттук нататък никакво подреждане на стаята, масата... | |
|
| |
Claire
Брой мнения : 74 Age : 32 Localisation : Burgas Registration date : 24.09.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Сря Сеп 26, 2007 6:25 pm | |
| - saver_girl написа:
- О мн яка способност!!! Оттук нататък никакво подреждане на стаята, масата...
Хехеее, да. Наистина е доста полезно. А наистина май рязането на Сайлър и телекинезата са си различни. Поне така мисля... | |
|
| |
snubs
Брой мнения : 7 Registration date : 15.10.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Пон Окт 15, 2007 9:51 pm | |
| тая сила много ме радва особено когато невидимя тренираше пит да усъваршенства силата си да абсорбирасилите на другите и то неочаквано эадържа пръчката в въэдуха тва много ми хареса :) | |
|
| |
trevi4ko
Брой мнения : 485 Age : 34 Registration date : 15.10.2007
| |
| |
erabeast
Брой мнения : 121 Age : 33 Localisation : ВЪВ ВАРНЕНСКАТА ГОРА Registration date : 02.10.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Вто Окт 16, 2007 10:00 pm | |
| ако всеки я владееше след 40те си години ,доктор Ливай** щеше да фалира | |
|
| |
LoVe_PeTeR
Брой мнения : 148 Age : 29 Registration date : 14.04.2008
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Вто Апр 22, 2008 8:39 pm | |
| тази способност най-много винаги сам искала да имам / е, като изключим тази на питър / мн е готина. можеш на си лежиш и ако ти трябва нещо просто да си го помислиш , идеална е за мързел като мен :) | |
|
| |
ludite_f_m.
Брой мнения : 40 Age : 34 Registration date : 09.05.2008
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Сря Май 14, 2008 10:07 am | |
| rock За тази сила обаче трябва силен контрол и е възможно да има големи щети върху околните при усвояването на тази сила. rock | |
|
| |
Stanley
Брой мнения : 400 Age : 35 Localisation : Варна Registration date : 12.07.2008
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Сря Юли 16, 2008 5:33 am | |
| Най- практичната сила. Ако имам някога избор измежду всичките, бих избрал тояно тази ;) ... или способностите на Хиро да пречупва времето и пространството..? Но не, все пак тази си ми е любимата ;) | |
|
| |
Lilian
Брой мнения : 48 Age : 30 Registration date : 04.11.2008
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Сря Дек 03, 2008 5:27 pm | |
| Знам, че трябва да го коментирам като способност на героите, но ще кажа нещо само за телекинезата като цяло. Сигурно ще си помислите, че съм луда, но имам една съученичка, която ми показа точно това (е, начинаеща е, но се брои). Не че може да мърда големи неща, но както казах, начинаеща е. Можете и сами да се опитате, тя ми показа как върти квадратна хартийка закрепена на игла, която пък беше забодена в една гумичка. Не се шегувам, сериозно! Само си сложи ръцете около нея и се концентрира, а хартийката почна да се върти... Аз също опитах, но успях съвсем леко да я помръдна. И не, нямаше вятър в стаята, момичето не издуха хартийката и не дишаше срещу нея, и не лъжа. Пробвайте и вие, интересно ми е при всички ли се получава! | |
|
| |
liquefy
Брой мнения : 139 Age : 30 Registration date : 26.07.2008
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Сря Дек 03, 2008 6:16 pm | |
| - DeathLesS написа:
- HOOB написа:
- Съгласен съм със теб със всичко освен с това,че Сайлър реже главите на хората със тази способност.Аз мисля че това със рязането е съвсем отделна способност и ще ти дам пример когато Хиро и андо бяха в ателието на Аизак и се криеха зад картината Сайлър ги чу и отмести катината със телекинеза.А във последния епизод когато пак беше във ателието той сряза картината със Питър.Сайлър реже със пръст и звука е различен за всяко умение,както когато Питър беше на покрива със Клод и Бенет изтреля електродите аз мисля,че там Питър забави времето като Хиро,звука беше същия.
Възможно е но все още не е доказано за другата способност.Вече в бъдеще може да се разесни това като гледаме 2 сезон.А телекинезата има много начина да се използва и звукът който чуваш зависи от това какъв е предмета подложен на телекинетични спсобности. Не.Точно с телекинезата реже главите.Ще ви дам пример.Сега в 3ти сезон дадаха 2рата жертва на Сайлър(онзи дето взривяваше предмети).Не видяхте ли как Сайлър одряза главата на онзи пак с пръст !?А от каде ще има друга сила като този му беше 2рата жертва... | |
|
| |
DeathLesS Администратор
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Пет Дек 05, 2008 4:18 pm | |
| - liquefy написа:
- DeathLesS написа:
- HOOB написа:
Възможно е но все още не е доказано за другата способност.Вече в бъдеще може да се разесни това като гледаме 2 сезон.А телекинезата има много начина да се използва и звукът който чуваш зависи от това какъв е предмета подложен на телекинетични спсобности. Не.Точно с телекинезата реже главите.Ще ви дам пример.Сега в 3ти сезон дадаха 2рата жертва на Сайлър(онзи дето взривяваше предмети).Не видяхте ли как Сайлър одряза главата на онзи пак с пръст !?А от каде ще има друга сила като този му беше 2рата жертва... Eмм и аз това съм казал, че с телекинезата разрязва главите :) Пак и коментарите са доста стари тогава си нямахме предтсва какво ще стане в 3 сезон. | |
|
| |
sylar_fenka
Брой мнения : 187 Age : 30 Localisation : Building 26 Registration date : 24.12.2008
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Сря Дек 24, 2008 8:00 pm | |
| с телекинезата не се режат главите! В епиэода в който Питър беше в бъдещето и питаше Сайлър эа способноста му се подраэбира че са две раэлични способности щото нали Питър владее телекинеза тогава эащо му беше нужно да пита Сайлър эа способноста (раэането) като уш твардите че са едно и също.Освен тва основната способност на Сайлър не е телекинезата а ряэането...както на Питър осн. способност е Mimicry... | |
|
| |
DeathLesS Администратор
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Чет Дек 25, 2008 1:07 am | |
| - sylar_fenka написа:
- с телекинезата не се режат главите! В епиэода в който Питър беше в бъдещето и питаше Сайлър эа способноста му се подраэбира че са две раэлични способности щото нали Питър владее телекинеза тогава эащо му беше нужно да пита Сайлър эа способноста (раэането) като уш твардите че са едно и също.Освен тва основната способност на Сайлър не е телекинезата а ряэането...както на Питър осн. способност е Mimicry...
Много си в грешка: 1-во-- Питър го пита за първоначалната му способност(Да разпознава ,разбира и поправя сложни механизми) 2-во-никъде в сериала не е казано, че са две отделни способности 3-то--единствената способност, която Сай си върна е теликинезата, но продължаваше да режи глави, следователно... | |
|
| |
Sylar Demon Slayer
Брой мнения : 823 Age : 32 Localisation : Пловдив Registration date : 12.05.2007
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза Чет Дек 25, 2008 11:09 am | |
| Още ли има хора, които спорят ? Сай уби Дейвис с кристала в неговия магазин, защото нямаше как по друг начин да му отвори главата. Не спорете за неща, които са потвърдени на 10000000%. С телекинезата отваря глави. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Telekinesis/Телекинеза | |
| |
|
| |
| Telekinesis/Телекинеза | |
|