| Контрол на съня/Dream manipulation | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
DeathLesS Администратор
Брой мнения : 498 Age : 31 Localisation : Русе Registration date : 18.05.2007
| Заглавие: Контрол на съня/Dream manipulation Чет Юни 14, 2007 11:41 am | |
| Контрол на сънятова е способност за контролиране на сънищата на други хора Герои Sanjog Iyer -това е единствения герой демонстрирал тази способност Ограничения Как работи силата на Sanjog не е много изестно. Той може да присъства в съзнанието на хората едиснвено когато са заспали.Може да представя образи като ясновидец.Той призова Суреш на мястото на убийстото на баща си ,което съдържа детайли на които нито Мохиндер нито Sanjog са били реални свидетели Примери Мохиндер сънува разговор с неговият баща ,както и между баща му и майка му.Той сънува и убийството на баща си. Sanjog ся появява и на двете места.Мохиндер санува баща си отнова и рабира мотивите на баща му защо го е дистанцирал от себи си.
Последната промяна е направена от DeathLesS на Пон Авг 18, 2008 10:15 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти | |
|
| |
Гост Гост
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Нед Юни 17, 2007 4:08 am | |
| Аз тази сила малко не я разбрах. Едно такова ми беше неясно ама ся вече горе-долу схванах за кво става въпрос. |
|
| |
Sylar Demon Slayer
Брой мнения : 823 Age : 32 Localisation : Пловдив Registration date : 12.05.2007
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Нед Юни 17, 2007 9:27 am | |
| Тази сила попринцип не е много ясна. Ще чакаме да я видим пак в сериала и тогава може да се разбере всичко | |
|
| |
Гост Гост
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Пон Юни 18, 2007 12:08 am | |
| Да така е аз дори много не разбрах кой я владее тая сила щот ся като видя името и ми е непознато такова. |
|
| |
endone
Брой мнения : 231 Age : 38 Localisation : София Registration date : 19.06.2007
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Сря Юни 20, 2007 6:48 pm | |
| Всъщност не съм съгласен. Доколкото си спомням Sanjog Iyer беше едно дете, което показа всички онези неща в съня ма Мохиндер. Дефакто то не е присъствало в миналото на всички онези неща, следователно може да влиза в сънищата на хората не само в настоящето, но и в миналото (а сигурно и в бъдещето). Тове не е контрол на съня, а способност да се свързваш и разговаряш съзнателно с хората посредством състоянието на сън, без значение от положението им в пространството и времето. Всъщност Sanjog Iyer не е единственият, който прояви тази способност. Много бързо забравихте за разговора м/у Питър и бащата на Симон, който беше дори в последните епизоди. Не е да кажеш да е бил в началото на сезона. Та спомнете си какво стана. Питър припадна (то пак си е сън) и отиде назад в миналото в деня, когато бащата на Симон говореше с мама Петрели. След това, той разговаря с него, което означава, че или бащата на Симон владее същата способност или владее способността на Питър и някога я е придобил срещайки се със "специален", като Sanjog Iyer. Още едно доказателство е ако изгледате Първият епизод ще видите, че в самото начало Питър сънува, как лети... докато седи край леглото на бащата на Симон ... Вие сте... | |
|
| |
Гост Гост
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Сря Юни 20, 2007 6:53 pm | |
| Още повече се обърках с тая сила. Да влиза в съня. Wo0oW ! Яко. |
|
| |
endone
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Сря Юни 20, 2007 6:58 pm | |
| Ами, ок, да отбележим очевидно ясното до момента: - при всички случай действието се развива в съня - човека, който владее силата определено действа съзнателно в съня - очевидно героя владеещ способността има възможност да вземе със себе си и други лица, независимо дали те владеят тази способност или са най-обикновенни хора - никой нищо не може да промени. Съзнателно действащите лица са само пасивни наблюдатели - в сънищата се показват действия от миналото (а най-вероятно и от бъдещето) - следователно силата има нещо общо и с пространство-времето (подобно на силите на Хиро) | |
|
| |
iv4eto_666
Брой мнения : 31 Age : 33 Localisation : София Registration date : 28.05.2007
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Сря Юни 20, 2007 7:53 pm | |
| аз също смятам че силата се състои в пътуване във времето но в съня нали Sanjog заведе Мохиндер в миналото а Чарлз (ако изобщо притежава такава способност) първо показа на Питър бъдещето а после го върна в миналото и така а за тва дали променят нещо или само наблюдават Мохиндер наблюдаваше ама Питър разговаряше с Чарлз макар че той нали притежава тази сила и не се променя кой знае какво но си спомням че му каза нещо от сорта на невидимост? нали в смисъл другите не са го виждали заради това и за тва смятам че нали Питър ако нямаше тази способност щяха да го видят което може би означава че е просто способността на Питър да пътува във времето нали там от Хиро и този бащата няма способност даа надявам се нещо разбрахте | |
|
| |
endone
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Чет Юни 21, 2007 12:11 am | |
| Разбирам, че и ти си от "младежите", но МОЛЯ те използвай преминателни знаци.............. :roll: Колкото до теорията ти - ако Питър беше използвал силата за контрол над времето и пространството, която копира от Хиро, то немога да си обясня, как докато беше припаднал се върна и още по-странното, когато приключи разговора му с Чарлз (бях забравил, как се казва) и той тръгна "да се връща", той беше все още в съзнание, пък после H.R.G. го намери на улицата, както го видяхме за последно - в безсъзнание. Следователно не е използвал способността на Хиро, а по-скоро това, което е взел от Чарлз. Плюс това не е ясно още, кой точно го направи това - дали Питър се върна интуитивно или Чарлз в миналото е влязал в съня му, а ние чак сега разбираме. Факта, че и двамата мислят съзнателно би било обяснено просто ако и двамата притежават въпросната способност. А фразата на Чарлз, която използва беше "Уау... Невидимост - това би била страхотна сила." Как точно е разбрал все още и мен ме гложда, но ще го вържем и това някой ден... | |
|
| |
DeathLesS Администратор
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Чет Юни 21, 2007 12:08 pm | |
| За тази способност се знае прекалено малко така че повечето неща само можем да гадаем .А Питър асборбира способности само след като е бил в контакт с човека или просто е виждал способноста порявена(така че на момченцето способноста не я абосорбирал ,а по вероятно на Чарлз),но както казах само можем единствено да гадаем и да предполагаме за повевчето неща ,кой знае какви неща още ще се разкрият. | |
|
| |
endone
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Чет Юни 21, 2007 7:44 pm | |
| Ммм не е необходимо Питър да има физически контакт с някой за да абсорбира способността му. Радиацията я придоби, като беше на няколко метра от Тед. А с момченцето никой не е казвал, че се е срещал. Не си прочел хубаво нещо. Това, което имах предвид е, че е абсорбирал способността на Чарлс, която е идентична с тази на момченцето или много подобна съдейки по признаците... | |
|
| |
DeathLesS Администратор
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Чет Юни 21, 2007 8:01 pm | |
| - endone написа:
- Ммм не е необходимо Питър да има физически контакт с някой за да абсорбира способността му. Радиацията я придоби, като беше на няколко метра от Тед.
А с момченцето никой не е казвал, че се е срещал. Не си прочел хубаво нещо. Това, което имах предвид е, че е абсорбирал способността на Чарлс, която е идентична с тази на момченцето или много подобна съдейки по признаците... Дам разбрахте какво имаш впредвид а и съм объркал това за Питър не съм се оточнил пък нъкъде не съм писал че контакта е физически.Способноста на Чарлз е в сянка и много малко се знае за нея.Но стига офтопик когато се разбере повече за него тогава ще пишем | |
|
| |
Гост Гост
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Чет Юни 21, 2007 8:03 pm | |
| Много се объркахме с тая сила. Колкото повече чета,толкова повече ми става каша. |
|
| |
Sylar Demon Slayer
Брой мнения : 823 Age : 32 Localisation : Пловдив Registration date : 12.05.2007
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Чет Юни 21, 2007 10:05 pm | |
| Темите не са само да прочетете за силата, но и да я обсъждате, както и подобните на нея. Нека "офтопика" продължи. | |
|
| |
DeathLesS Администратор
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Чет Юни 21, 2007 10:08 pm | |
| Много нещата се заплитат вече.Тази сила както и доста други за тях можем само да предпологаме повечето неща.(който има идеи за Чарлз да пише защото на мен той ми интересен,силата му де ) | |
|
| |
ninetyyy
Брой мнения : 48 Age : 31 Registration date : 19.05.2007
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Пет Юни 22, 2007 7:58 pm | |
| Хм...то попринцип в реалниа жевот не се знае много за сънищата още повече в Heroes където всичко е доста увъртяно и силите свързани със сънища са доста неясни(казвам силите защото за мен силата на Чарлс е различна от тази на момчето) | |
|
| |
Гост Гост
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Пет Юни 22, 2007 11:52 pm | |
| Да сагласен съм и нека някой който е по-наясно да каже нещо сигурно, за да може да разберем смисъла,защото аз мисля че силите на момченцето и на Чарлс са различни. |
|
| |
kremitoo
Брой мнения : 122 Age : 33 Localisation : Бургас Registration date : 24.09.2007
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Пон Окт 01, 2007 5:08 pm | |
| Това е доста интересна и неясна способност. Макар че доста хора я имаме - примерно не ви ли се е случвало да си мислите за нещо и да го сънувате? Това си е един вид контрол на съня, сами си определяме какво да сънуваме. Е, в сериала е съвсем различна силата, но като основна идея е същото Иначе и на мен за Чарлс ми е много интересно... Може би неговата сила е подобна на тази на Хиро? В смисъл пътува във времето, но чрез съзнанието си? :suspect: Но дори и да беше нещо подобно и да можеше да вижда/изживява моменти от миналото, то как може да го прави, след като е мъртъв? :scratch: Много странна работа :confused: | |
|
| |
erfo
Брой мнения : 137 Age : 43 Registration date : 13.10.2007
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation Чет Окт 25, 2007 11:52 pm | |
| четете повече карлос кастанеда и ще разберете повече за тази способност | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Контрол на съня/Dream manipulation | |
| |
|
| |
| Контрол на съня/Dream manipulation | |
|