| Символът /значения?/ | |
|
+20allli ico1991 janalicious mitko_z trevi4ko erfo the_shadow Селена bobsata someone erabeast kiko_the_god spawn92 ShTuRchE Flyin iv4eto_666 DeathLesS Sylar SemperFi endone 24 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
endone
Брой мнения : 231 Age : 38 Localisation : София Registration date : 19.06.2007
| Заглавие: Символът /значения?/ Съб Юни 23, 2007 2:39 am | |
| Предполагам всички сте забелязали символът, който се появява в почти всеки епизод на "Heroes". Тази тема е посветена на него. Но за разлика от темата в "Игри" тук ще дискутираме смисъла му. Определено има замисъл в символа, за да го виждаме на толкова много места. Аз ще започна с известното до тук: 1. Сценаристите го наричат "The helix". Речника ми си мълчи по въпроса с превода. В интернет също не открих нищо, но мисля че значи нещо като връзка/плетка. 2. Според някой символо репрезентира РНК връзка и найстина напомня доста с вида си. 3. Ако си спомняте символа беше в/у меча на Хиро и знака на Кензо в началните минути на Vol.2 - от където следва, че е доста стар. Как точно се е озовал там не е ясно. 4. В комикса ("IT TAKES A VILLAGE" PART 3) бащата на хейтянина разказва на сина си историята за влечугото и жерава. Накратко историята е за това, как влечугото завиждало на жерава за това, че можел да лети. Един ден го идебнало и погълнало. Така му пораснали крила и влечугото полетяло. Макар мечтата да му се збъднала, влечугото загубило връзката си със земята, а с това загубило и същността си. В края на Part 4 бащата предава на сина си (хейтянина) медальона си (който представлява точно знака) с думите "Забравих земята. Забравих..." (отнасящи се именно за историята) за да му напомня. С това има предвид, че знака символизира влечугото, което е погълнало жерава. И ако се вгледате действително знака нарисуван там прилича на змия със крила... И тук идва момента вие да помислите.. :) | |
|
| |
SemperFi
Брой мнения : 141 Age : 32 Localisation : Mendez's Loft Registration date : 09.06.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Съб Юни 23, 2007 8:59 am | |
| Епизод 12 - Godsend когато Андо и Хиро виждат Такезо Кенсеи на платното.... | |
|
| |
Sylar Demon Slayer
Брой мнения : 823 Age : 32 Localisation : Пловдив Registration date : 12.05.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Съб Юни 23, 2007 10:00 am | |
| Всъщност с малко повече въображение се вижда, че в змията има жерав(трите черти - два крака и глава. Телата се сливат). И все пак може само да гадаем какво значи. Единственото сигурно нещо е, че има връзка с еволюиралите хора. | |
|
| |
DeathLesS Администратор
Брой мнения : 498 Age : 31 Localisation : Русе Registration date : 18.05.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Съб Юни 23, 2007 10:07 am | |
| Да със сигурност ,но явно чрез този знак те увладяват спососбностите си ли незнам.Защото Хана има такова,Кенсей също.А и едно страмно нещо за мене сега не мога да ви кажа точно коя сцена беше ,но май убийствата на родителите на Моли ,на двора имаше маркуч в басейна беше с тази форма. | |
|
| |
Гост Гост
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Съб Юни 23, 2007 2:06 pm | |
| Като гледам символа ще изиграе мн важна роля в сериала. Може той да е източника на силите им. Не е ясно,но със сигурност ще се разбере. Както на гърба на Джесика има този символ,а ние знаем че Джесика е физическата сила на Ники и тогава става по мощна,когато се появи символа,знчи може и да е източник на силите. |
|
| |
endone
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Съб Юни 23, 2007 6:58 pm | |
| Pe7eR грешиш. В последният епизод Ники откри, че всъщност не само Джесика е суперсилна, а това е способност на Ники, която не е успяла да развие заради двойнствената самоличност. Спомни си като освобождаваше Майка.. А за знака.. определено е свързан с всички "специални". Странното е, че се проявява по различни начини, които е трудно да се свържат. Както каза DeathLesS примера с басейна в къщата на Моли - какво ще да е общото м/у това как е застанал маркуч и примерно факта, че Исаак рисуваше знака нон-стоп по каритини ??? ....... :roll: :) Ей това е истинската загадка.... | |
|
| |
Sylar Demon Slayer
Брой мнения : 823 Age : 32 Localisation : Пловдив Registration date : 12.05.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Съб Юни 23, 2007 10:40 pm | |
| А забелязахте ли, че когато Хиро отиде в бъдещето в апартамента на Исак имаше много картини на символа, а преди Сай да го убие картините бяха на собствената му смърт. Какво ли се е променило | |
|
| |
endone
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Съб Юни 23, 2007 11:51 pm | |
| Дам. Прав си. Не се бях замислял за това. Има много теории за пътуване във времето и предимно се разделят на две части - че можеш да повлияеш или че неможеш защото всичко е предначертано, дори и самото ти пътуване. Съответно от тях произлизат и по-малки според зависи от ситуацията. Една от тези малки теории е, че дори да промениш нещо, природата ще намери баланс и ще го коригира с малки разлики - примерно косата ще ти е розова или тревата ще е с 10 сантима по-малка... минимални неща не влияещи на главните събития, които обаче ще се запазят, както е в случая с картините. Не е много ясно, какво виждане в/у пространство-времето имат сценаристите все още, защото винаги когато си мислиш, че е ясно става още по-объркващо. В слуачая предполагам, че в опитите си да променят нещо, героите са внесли малки проемени в бъдещето и ето защо картините бяха други. Другата ми теория е, че видяхме бъдещето, след което обаче то започна да се променя с Хиро и Андо, за които промени свидетелстват именно картините (а в последствие и бомбата, която не разруши града). Но много офф-топик де...... :) Чудно защо Исаак вижда знака... дали е нещо от миналото или... от бъдещето? :roll: | |
|
| |
Sylar Demon Slayer
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Нед Юни 24, 2007 9:53 am | |
|
Последната промяна е направена от на Пет Юни 29, 2007 9:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
Гост Гост
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Сря Юни 27, 2007 6:36 pm | |
| Ем не става човек. Ако искаш ми дай линкове аз ще ги сложа. |
|
| |
iv4eto_666
Брой мнения : 31 Age : 33 Localisation : София Registration date : 28.05.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Пет Юни 29, 2007 9:07 pm | |
| Аз проверих в речника значи Helix значи: 1.Спирала, спирална линия, винтова линия. 2.анат. завит край на ушната ръковина. 3.тех. винт. 4.арх. спираловиден орнамент, волута на капител. Спред мен най-близкото до значението му във филма е първото нали..а до колкото до теориите значи първата за РНК - да наподобява с това че е едноверижа но би трябвало тези връзки, които попринцип трябва да са между азотните бази да са 2 и 3 така че да има и разлики. За другото свързано с тази приказката от комикса- да наистина наподобява това но трябва да имаш доста въображение да се сетиш въобще. Според мен знака се появява на толкова необичайни места за да се подчертае именно това че той играе някаква важна роля а може и да е свързано с това че където се появява има еволюирали хора използащи способнсотите си или нещо такова. И да за сега можем само да гадаем предполагам че във 2 сезон ще се разбере всичко (да се надяваме). | |
|
| |
Flyin Heroes blog admin
Брой мнения : 48 Registration date : 16.05.2007
| |
| |
Sylar Demon Slayer
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Сря Юли 04, 2007 4:31 pm | |
| Да, забелязал съм. Това просто е поредното доказателство че символът е свързан с героите. Остава да разберем как :confused: :scratch: | |
|
| |
ShTuRchE
Брой мнения : 3 Age : 35 Localisation : in the middle of nowhere Registration date : 09.08.2007
| |
| |
spawn92
Брой мнения : 232 Age : 31 Registration date : 14.09.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Пет Сеп 14, 2007 3:51 pm | |
| 4. В комикса ("IT TAKES A VILLAGE" PART 3) бащата на хейтянина разказва на сина си историята за влечугото и жерава. Накратко историята е за това, как влечугото завиждало на жерава за това, че можел да лети. Един ден го идебнало и погълнало. Така му пораснали крила и влечугото полетяло. Много ми напомня за Сайлър просто 100% има някаква връзка | |
|
| |
kiko_the_god
Брой мнения : 140 Age : 38 Registration date : 24.09.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Пон Сеп 24, 2007 11:42 pm | |
| начи, ако може и аз да кажа нещичко кратко - Helix вярно е спирала, най-често се използва за nickname когато става въпрос за човешката ДНК, която както знаете е усукана спирала! Може да са намесени и военните, щото има военен термин Double Helix, с който се назовава биологична атака с/у човечеството! Което ни води към следваща въпросителна - експерименти!? Защо не, нали всички герои казват, че са се събудили след "проблясване" и са били със придобити сили след тва!
И още едно разсъждение - вижте знака, има "S"-овиден знак и 1 чертичка в едната част и 2 в другата! Всички Герои имат или 1 чертичка или 2, татуирани на врата си! Само Ники има целият знак! Кво мислите по въпроса? Зло - Добро? Или друг сорт противоположности? :)
Айде да разсъждаваме! | |
|
| |
Sylar Demon Slayer
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Пон Сеп 24, 2007 11:48 pm | |
| Двете чертички бяха от онея машинки на компанията, а на ники беше нещо като татуйровка. Една чертичка къде видя? | |
|
| |
kiko_the_god
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Вто Сеп 25, 2007 12:19 am | |
| Е, забравих за машинката... ами не помня точно къде имаше чертичка, но май имаше такъв герой! Може и да се бъркам, де! :) | |
|
| |
DeathLesS Администратор
Брой мнения : 498 Age : 31 Localisation : Русе Registration date : 18.05.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Нед Окт 07, 2007 7:45 pm | |
| ТАКА да ви питам ако случайно знаете защо знака го има някъде обърнат | |
|
| |
kiko_the_god
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Пон Окт 08, 2007 9:58 pm | |
| Аз не знам! Но като цяло най ми е интересно защо Ники има целият знак!? С какво е по-специална? | |
|
| |
erabeast
Брой мнения : 121 Age : 33 Localisation : ВЪВ ВАРНЕНСКАТА ГОРА Registration date : 02.10.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Пон Окт 08, 2007 10:14 pm | |
| | |
|
| |
kiko_the_god
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Пон Окт 08, 2007 10:17 pm | |
| е, те па щото са много нали! :D Всичко съм гледал до ся, чекам 3-ти епизод утре! :) | |
|
| |
erabeast
Брой мнения : 121 Age : 33 Localisation : ВЪВ ВАРНЕНСКАТА ГОРА Registration date : 02.10.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Пон Окт 08, 2007 11:03 pm | |
| - kiko_the_god написа:
- Аз не знам! Но като цяло най ми е интересно защо Ники има целият знак!? С какво е по-специална?
не само Ники има целия знак ,доколкото се сещам и Мат го имаше из цяло . според мен това значи ,че умеят да контролират силата си най-добре , когато знака се е появил . или означава ,че са успели да я усвоят . :-D: :-D: :-D: | |
|
| |
SemperFi
Брой мнения : 141 Age : 32 Localisation : Mendez's Loft Registration date : 09.06.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Вто Окт 09, 2007 9:33 am | |
| Абе човек.... Какви военни бре??? Ти не видя ли, че Кенсей Такезо има способност през времето в което още вярвали, че земята се крепи на 4 слона стъпили върху костенурка.... | |
|
| |
someone Администратор
Брой мнения : 1099 Age : 33 Localisation : Somewhere in the END of the beer Registration date : 24.06.2007
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ Вто Окт 09, 2007 11:14 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Символът /значения?/ | |
| |
|
| |
| Символът /значения?/ | |
|